Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • img acıklama
  • img acıklama
  • img acıklama
  • img acıklama
  • img acıklama
  • img acıklama

Rehber Fivem LSPD DENETİM & YÖNETİM & YETKİ ALANLARI

Admin Çevrim dışı

Admin 

Yönetici
moderatör
19 Haz 2021
191
136
Türkiye
SÜPERVİZÖR. Bir çavuş olarak polis memurlarından oluşan belirli bir vardiya yönetiminde komuta memuruna yardım eder. Bir çavuş, gerekli görevlerini yerine getirirken görevli personele talimat vermek zorundadır. Çavuş I'in temel kapasitesi alan denetimidir ancak idari ve uzmanlaşmış görevleri de mevcuttur. Bazı temsilciler, suçları tespit etmek veya önlemek için ilk ve takip suçlarını araştırır ve gözetim işlerini yaparlar. Çavuş I kıdemi, saha gözetmeni olarak geçer. Sahadaki memurları denetleyip üstlerine rapor sunar.

ASİSTAN DEVRİYE AMİRİ. Çavuş II yani yetkili çavuş, uzman ve idari görevler ile denetleme pozisyonudur. Bir Çavuş II, bir grup polis memurunu ve sivil çalışanı denetler. Onların görevlerini yerine getirmeleri için onlara talimat verir. Çavuş II kıdemi, Asistan Devriye Amiri olarak görev yapabilir. Belirli görevleri yerine getirmek için uzmanlaşmış bölümlere atanabilir. Bunun yanı sıra Çavuş I kıdemindeki personellerin eğitim ve denetiminden de sorumludurlar.

ÇAVUŞUN SAHA EĞİTİM PROGRAMINA ETKİLERİ. Bu görevler arasında sahayı denetlemek, sahadaki personelin ruh halini ve performansını gözlemlemek, saha eğitim subaylarıyla iletişim halinde olmak, saha eğitim subaylarının sorumluluklarını yerine getirip getirmediği hakkında rapor tutmak ve bu raporu üst kıdemli personele iletmek gibi görevler yer almaktadır. Gerekli ciddiyetin gösterilmesinin yanı sıra, çavuşlar sahadaki personelin eğitim konusundaki eksiklikleriyle ilgilenerek bu eksikliklerin en uygun şekilde giderilmesi ve personelin saha bilgisinin genişletilmesinden de sorumludurlar. Bu yüzden bir çavuş, sahadaki eğitim subaylarıyla sürekli olarak iletişim halinde olmalıdır.

ÇAVUŞUN SAHA İÇİNDE SERGİLEYECEĞİ TAVIRLAR. Bir çavuş iyi bir gözlemci ve rapor adamı olmalıdır. Çavuşluğun getirisi olan sorumluluklar, bir çavuşun mütevazi tutumunu ve eğitici yanını kaybetmesine sebep olmamalıdır. Sahadaki orta kıdemli bir personel olarak görev alan çavuşlar, disiplinli olmak zorundadırlar. Fakat bu disiplin, çavuşların eğitici sorumluluklarını engelleyecek sert ve acımasız bir disiplin anlayışı değildir.

DENETİM VE SORUMLULUK. Denetim otoriteleri memurların isteklerinin uygunluğunu değerlendirmek ve diğer birimlerin çağrı yanıtını yönetmekle yükümlüdür. Denetim otoriteleri, tüm birimlerin analizlerini koordine etmek, memurlar ve halka karşı riski en aza indirmek ve gerektiğinde devriye kuvvetinin gereksiz yere tüketilmemesini sağlamak için; gerektiğinde derhal müdahale etmesi gereklidir.

ÇAVUŞUN GÖREVLERİ. Sahadaki personelden şikayetçi olmaları durumunda SAHA DENETMENİ talep eden sivillerle ilgilenmek, OPERATÖR çağrılarını yanıtlamak, devriye dağıtımı yapmak, sahadaki personelin kıdem dengesini uygun şekilde düzenlemek ve saha eğitim programına destek çıkmak gibi etmenler de yer almaktadır. Suç mahallinde bulunan bir saha denetmeni, sivillerle iletişimini sağlıklı tutmalıdır. Sahadaki personelden şikayetçi olan bir sivil varsa gerekli şekilde dinlemeli ve sağlıklı bir iletişim kurmalıdır. Sahadaki sorunlara ve noksanlıklara yapıcı bir şekilde yaklaşmalı, üst kıdemdeki memurların denetimine uygun şekilde sahayı koordine etmelidir. Özellikle bir suç mahallindeyken olay yerine tamamen hakim bir tavır sergilemeli, uygulanması gereken prosedürü ivedîlikle yürürlüğe sokmalıdır. Şüphesiz ki, suç mahallinde bir saha denetmeni bulunması, personele güven verecektir. Bu sebepten dolayı, olay mahallinde bulunan bir çavuş bölgeyi iyi okumalı ve koordinasyonu düzgün sağlamalıdır. Gerektiğinde otoritesini ortaya koymalı, olabildiğince profesyonel şekilde sorunları çözüme kavuşturabilecek keskinlikte bir fikriyâta sahip olmalıdır. Devlet otoritelerinin sahip olduğu gücü ve kanunları iyi bilmeli, anayasaya hakim olmalıdır. Prosedürlerin ve protokollerin Amerika Birleşik Devletleri anayasasına uygun şekilde uygulanması ve kanuni düzenin korunması için gereken çabayı gösteren, vatansever kişiler olmalıdırlar.

BİR ÇAVUŞUN SİVİLDEYKEN PERSONELE KARŞI TAVRI. Polis çavuşu mesai başında ve sahada olduğu gibi sivilde de otoritesini koruyan bir birey olmalıdır. Mesai dışındayken bir astıyla kuracağı laubali bir bağ, ast rütbedeki kişinin mesai başındayken çavuşa olan tavırlarına etki edebilir. Bu durumda hiyerarşi unsuru zarar görmüş olur.

SÜPERVİZÖR TERMİNOLOJİSİ.

STAFF OFFICER (KURMAY POLİS SUBAYI):
Yüzbaşı ve üst rütbeleri niteleyen ünvan.
COMMANDING OFFICER (KOMUTA SUBAYI): Bir grup, divizyon, büro veya bölgenin komutasından sorumlu olan personeldir.
DIRECTOR (DİREKTÖR): Bir ofisin tamamını kontrol eden komuta personelidir.
FIELD COMMANDER (SAHA KUMANDANI): Acil bir durumda personel komutasını alan veya önceden planlanmış operasyonlarda yetkili olan personellerdir.
WATCH COMMANDER (DEVRİYE AMİRİ): Belirli bir devriye bölgesinin veya grubunun yönetiminden sorumlu personeldir.
SUPERVISOR (SAHA GÖZETMENİ): Saha gözetiminden ya da belirli bir ünitenin gözetiminden sorumlu personeldir.
OFFICER IN CHARGE (YETKİLİ POLİS MEMURU): Bir bölümden ya da tek bir birimden sorumlu personeldir.

.DENETİM TEKNİKLERİ. Süpervizör, herhangi bir operasyon içinde bulunan birimleri koordine etmenin yanı sıra sahada bulunan diğer birimleri de emir ve talimatlarıyla sık sık yönetmelidir. Bunu yaparken otoriter yanını en ön plana çıkarmalıdır, bu denetimi sağlayan otoritenin işini ne kadar güçlü ve etkili biçimde yürüttüğünü sergiler. Ayrıca süpervizör bunu yaparken astlarıyla arasında ki ilişkiyi de geliştirir. Onları teşvik etmek amacıyla gerektiğinde resmi, gerektiğinde ise sözlü övgülerde bulunur. Bir süpervizör, kendi astlarına keyfi emirler vermemeli, mantık çerçevesinde onlara rehberlik etmelidir.

İLHAM: Sahadaki kamu hizmetlerinin idealleri ve hedefleri örneklendirilip departmanın denetmenleri tarafından geliştirilmelidir.
İZAH: Departmanın politikaları ve hedefleri değerlendirmenin ardından personele sunulur. Denetmen asta keyfi emirler vermekten ziyade mantıklı olmalı ve ona rehberlik etmelidir. Astlarıyla iyi bir iş birliği yürütmesi de ayrıca önemlidir.
TEŞVİK: Personel iyi iş çıkardığında bu ona hissettirilmeli, bunun doğrultusunda resmi ya da resmi olmayan övgüler kesinlikle esirgenmemelidir. Onun departmana olan aidiyet hissi iyice kuvvetlendirilmelidir.

YETKİ ALANLARI.

SÜPERVİZÖR:
Denetleyici rütbesi olan Çavuş I kıdeminin bulunduğu devriye ekibi sorumlusunu tanımlamak için kullanılır.
  • Devriye operasyonlarından,
  • Devriye Amiri'ne rapor vermekten,
  • Kendisini zorlandığını düşündüğü, İç İşleri engeline rastladığı durumlarda üstüne bildirmekten,
  • Sivildeki memurların gözetimini yapmaktan,
  • Suçu tespit edip önlemekten,
  • Kolluk kuvvetlerine yardım sağlamaktan,
  • Frekans yönetimi ve düzenini sağlamaktan,
  • Süpervizör çağrılarını yanıtlamaktan,
  • Trafikte ve görev aldığı bölgelerin güvenliğini arttırmaktan,
  • Çavuş Takımı ile işbirliği sağlamaktan,
  • Sivili, barışa ve düzene teşvik etmekten ve
  • Saha düzenini sağlamaktan sorumludur.

ASİSTAN DEVRİYE AMİRİ: Denetlemede kıdem kaydeden, İç İşleri alanında belirli yetkilere sahip olan ve asistanı olduğu komuta memurunun yokluğunda işlerini tamamlamaktan sorumlu olan Çavuş II kıdemini tanımlamak için kullanılmaktadır.

  • Devriye Amiri'nin yokluğunda onun yetkileri ile talep edildiği çağrıları yanıtlar.
  • Saha Denetmeni'ni zorlayan durumlarda veya İç İşleri engellerini çözüme kavuşturur.
  • Sahadaki denetimi arttırır ve Çavuş Takımı ile işbirliği sağlar.

DEVRİYE AMİRİ: Tüm sahayı denetleyen, problemleri sınıflandırarak çözen ve ve İç İşlerinde yetkili Teğmen I, II kıdemindeki komuta takımı memurunu tanımlamak için kullanılır.

  • Çavuş Takımını denetlemekten,
  • İç İşleri, Komuta ve Yüksek Komuta ile işbirliği sağlamaktan,
  • Yolsuzluk, yapılanma ve gruplaşma durumlarını önlemekten,
  • Rastladığı problemleri Saha Kumandanı'na iletmekten,
  • Görevli olduğu bütün bölgenin düzeninden,
  • Toplumsal olaylarda, basın kararlarında ve olağanüstü durumlarda kadroyu yönlendirmekten ve
  • Memurların prosedür uygunluklarını denetlemekten sorumludur.

KOMUTA ZİNCİRİ. Polis Şefi, tüm memurları kontrol edebilmesi için ona rapor veren memurlara ihtiyaç duyar ve bu memurların sayısını sınırlandırır. Raporlamayı daha sistematik bir şekilde ilerletmek amacıyla bu zincir oluşturulur. Bu zincir Polis Memuru I kıdeminden Polis Şefine kadar dayanır. Komuta birliğinin temelini sağlamak adına sınıflandırılmış ve yetki kapsamının sınırı çekilmiş olması gerekiyor. Bu sınır, memur ve Polis Şefinin arasında bulunan katı çizgiyi temsil eder. Departman mensupları daima bulunduğu pozisyonun ve komuta zincirinin farkında olmalıdırlar. Departmanın herhangi bir üyesi Polis Şefi'ne randevu ile ulaşabilir.

KOMUTA HATTI. Polis Şefinin sahadaki komutayı astlarına, devredilen astların da bu komutayı mümkün olan en alt yetkiliye kadar devredebileceği anlamına gelir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Benzer konular