Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rehber FiveM Modları Nasıl Kurulur? Adım Adım Rehber

Admin

Yönetici
moderatör

Adım 1: FiveM’i Yükleyin ve Kurulumunu Yapın​

Eğer hala FiveM'i yüklemediyseniz, öncelikle şu adımları izleyin:

1. FiveM’i İndirin:
    Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    üzerinden FiveM istemcisini indirin.
  2. GTA V’in Kurulu Olduğundan Emin Olun: FiveM, GTA V'in yasal kopyasını gerektirir. Bu yüzden GTA V’in bilgisayarınızda kurulu olması gerekiyor.
  3. FiveM’i Yükleyin: İndirilen dosyayı çalıştırarak kurulum adımlarını takip edin. Yükleme işlemi tamamlandığında FiveM’i başlatabilirsiniz.

Adım 2: FiveM Modlarını İndirme ve Seçme​

FiveM modlarını indirip kurmak için çeşitli kaynaklar vardır. Bunlar, özellikle
,
ve
gibi sitelerde bulunabilir.

Modları İndirme:​

1. Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    ve
    gibi sitelerden modları indirirken güvenli kaynaklar kullanmaya özen gösterin.
  2. Roleplay, araç modları, harita modları gibi türlere göre modları seçebilirsiniz. Modların açıklamalarını ve kullanıcı yorumlarını inceleyerek sizin için uygun olanı seçin.

Adım 3: Modu FiveM’e Yüklemek

FiveM modlarını kurmak için adımlar, genellikle modun türüne göre değişir. Aşağıda, en yaygın mod türlerine nasıl yükleme yapacağınız anlatılmaktadır.

A) Araba Modları (Vehicle Mods):​

Araba modlarını yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Mod Dosyasını İndirin: İlgili araç modunu bir ZIP dosyası veya .yft, .ytd gibi dosya formatlarında indirin.
  2. FiveM Dosya Klasörüne Erişim Sağlayın:
    • FiveM'i açın ve oyun ekranında sol üst köşedeki "Play" butonunun yanındaki "Settings" sekmesine tıklayın.
    • "Open Game Directory" butonuna tıklayarak GTA V’in bulunduğu dosya klasörünü açın.
    • Buradan "resources" adlı klasöre gidin.
  3. Modu Kopyalayın: İndirdiğiniz araç modunu bu klasöre kopyalayın.
  4. modname.meta ve __resource.lua Dosyalarını Kontrol Edin: Modun düzgün çalışabilmesi için klasördeki dosyaların uyumlu olması önemlidir. Eğer modda bir "resource.lua" veya "meta" dosyası varsa, bu dosyalar modun düzgün çalışmasını sağlar.

B) Harita Modları (Map Mods):​

Harita modları yüklemek için:

1. Harita Modlarını İndirin: Yeni bir harita modu ZIP dosyası veya tek bir .ymap dosyası şeklinde olabilir.
  2. Resources Klasörüne Ekleyin: Harita modunu "resources" klasörüne kopyalayın.
  3. Sunucuda Aktif Etme:
    • Sunucu ayarları dosyasına gidin (server.cfg).
    • Sunucu ayarlarına eklemek için şu komutu kullanın: start [mod ismi].
    Örnek: start newmap

C) Script Modları (Script Mods):​

Script modları, sunucu içinde yeni işlevsellikler ekler. Bu modları kurarken aşağıdaki adımları izleyin:

1. Scripti İndirin: Script dosyasını bir ZIP dosyası olarak indirin.
  2. FiveM Resources Klasörüne Ekleyin: Scripti "resources" klasörüne kopyalayın.
  3. server.cfg Dosyasına Ekleme:
    • Sunucunun server.cfg dosyasını açın.
    • Modu başlatmak için start [script ismi] komutunu ekleyin.
    Örnek: start policejob

Adım 4: Modu Sunucuya Eklemek (Sunucu Kurulumu)​

Eğer kendi FiveM sunucunuzda modları kullanmak istiyorsanız, modları sunucuya eklemeniz gerekecek:

1. Sunucu Dosyalarına Erişin: FiveM sunucusunun kurulu olduğu dizine gidin.
  2. Resources Klasörüne Mod Ekleyin: Modu veya eklentiyi sunucunun "resources" klasörüne kopyalayın.
  3. Server.cfg Dosyasına Ekleme:
    • Sunucuyu başlatmadan önce server.cfg dosyasına gidin ve ilgili modun dosya adını yazın.
Örnek:
start custom_car_mod
start new_map
start policejob
  1. Sunucuyu Yeniden Başlatın: Sunucuyu yeniden başlatarak modun aktif olmasını sağlayın.

Adım 5: Modları Test Etmek​

Modların düzgün çalışıp çalışmadığını test etmek için, FiveM'i açın ve sunucuya bağlanın. Eğer mod doğru şekilde kurulmuşsa, yeni eklenen içeriklerin aktif olduğunu görmelisiniz.

• Araç Modları: Yeni araçların veya modifiye seçeneklerinin göründüğünden emin olun.
  • Harita Modları: Yeni haritalar veya bölgeler keşfedin.
  • Skript Modları: Eklenen yeni özelliklerin (örneğin yeni görevler veya roller) çalışıp çalışmadığını test edin.

Adım 6: Modların Güncellenmesi ve Bakımı​

Modlar zamanla güncellenebilir. Bu nedenle, kurduğunuz modları düzenli olarak kontrol etmek önemlidir.

1. Modların Güncellenmesi: Mod geliştiricileri tarafından yayınlanan yeni sürümleri takip edin.
  2. Güncelleme ve Uyumluluk: Yeni güncellemeleri kurarken eski sürümleri yedekleyin. Eski sürümlerin yeni sürümlerle uyumsuz olma ihtimali vardır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri